En god oppdretter er en som tørster etter mer og mer kunnskap og ALDRI kan alt.

En oppdretter er en som ofrer andre personlige interesser, penger, tid, vennskap og en fremtid med fine tapeter og hele møbler.

Han/hun gir opp drømmen om en lang og luksus båtcruise mot å få reise på utstillinger med katten sin . Oppdretteren klarer seg uten søvn (men ikke uten kaffe) ved planlegging av kommende kull eller våke over en snart fødende hunnkatt . Og etter fødselen overvåkes de i flere døgn for den minste lyd eller pip fra kattungene. 

Oppdretteren avlyser middagsinvitasjonen for at hunnkatten skal føde eller at kattungene  skal ha mat kl 20. Han/hun har ingen ting imot fostervann og gir munn mot munn metoden til en nyfødt kattunge med pusteproblemer.

En oppdretters kne er en fantastisk plass der champions og vinnere en gang har ligget og sovet.

En oppdretters hånd er sterk, men myk og aldri så forsiktig som når den stryker den lille våte nyfødte kattungen. 

En oppdretters skuldre er ofte belastet av harde ord og “skittprat” fra andre mennesker, men sterke nok til å holde opp tyngden av tusen bedragelser og mye frustrasjon.

En oppdretters arm klarer alltid å svinge vaskemoppen bære flere kattunger eller gi en hjelpende hånd til nybegynnere.

En oppdretters ører er iblant røde og har en merkelig form, fordi telefonen har vært trykt mot øret en lang stund, ofte døv av all kritikk, men allikevel høres den minste lyd fra kattungekassen.

En oppdretters øyne er røde og hovne av stamtavle-forskning .

En oppdretters hjerte er alltid på rett plass, det er ofte knust men slår hardt med håp for fremtiden.